Satake Daichi GYUTO japán damaszkuszi acél séf kés - 20 cm

SATAKE - Seki Japan Knives
55.890 Ft
47.506 Ft (37.407 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: -8.384 Ft -15%
Az akció időtartama: 2025. 04. 12. - 2025. 04. 22.
A gyuto az egyik legsokoldalúbb és legkeresettebb konyhakés, amely kiválóan alkalmas zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak precíz feldolgozására. Hegyes kialakítása révén még a filézési feladatokkal is könnyedén megbirkózik, legyen szó csirkemell csontozásáról, marha- vagy sertéshús csontról való leválasztásáról, vagy kisebb halak előkészítéséről. Bár a speciális filézőkések tovább könnyíthetik ezt a munkát, a gyuto sokoldalúsága páratlan, így egyetlen konyhából sem hiányozhat.
Cikkszám: GB-KES-00677
Elérhetőség: Készleten
Nem értékelt
55.890 Ft
47.506 Ft (37.407 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: -8.384 Ft -15%
Az akció időtartama: 2025. 04. 12. - 2025. 04. 22.

Leírás és Paraméterek

A 20 cm hosszúságú penge lehetővé teszi a könnyű irányíthatóságot és a nagyobb alapanyagok precíz szeletelését is. Kiegyensúlyozott kialakításának köszönhetően hosszan tartó használat esetén is kényelmes marad, így mind hobby szakácsok, mind profi séfek számára tökéletes választás. Nem véletlenül tartják a séfkést a "konyha lelkének", hiszen szinte minden főzési feladatnál elengedhetetlen. 

A Gyuto története – A japán precizitás és a nyugati hatások találkozása

A gyuto kés története a Meiji-korig (1868–1912) nyúlik vissza, amikor Japán megnyitotta kapuit a nyugati kultúra előtt. A marhahús fogyasztásának elterjedésével egy olyan konyhakésre volt szükség, amely hatékonyan képes kezelni ezt az alapanyagot. A gyuto a klasszikus nyugati séfkés mintájára született meg, azonban megőrizte a japán késekre jellemző vékonyabb pengét és rendkívül éles hegyet.

A név maga is erre utal: "gyuto" (牛刀) jelentése "marhakés", hiszen eredetileg kifejezetten a marhahús feldolgozására készült. Azonban az idő múlásával egyértelművé vált, hogy ez a kés sokkal több, mint egy egyszerű húsvágó eszköz. Napjainkban a gyuto az egyik legnépszerűbb japán konyhakés, amely világszerte elismert a precizitása és kiváló kezelhetősége miatt.

A gyuto egy olyan konyhai alapdarab, amely nemcsak a japán kések precizitását, hanem a nyugati séfkések sokoldalúságát is magában hordozza. Ha egyetlen, megbízható és univerzális kést keresel, amely bármilyen konyhai kihívással megbirkózik, ez a kés tökéletes választás.

Tulajdonságok: 

  • Penge anyaga: 69 rétegű kovácsolt damaszk acél (MVS10Cob mag) – kivételes tartósság és borotvaéles vágás
  • Markolat anyaga: Pakka fa – esztétikus, ergonomikus és ellenálló
  • Keménység: 61 HRC +/- 1 – hosszú élettartam és kiemelkedő élmegtartás
  • Teljes hossz: 33,5 cm
  • Penge hossza: 20 cm
  • Penge szélessége: 4,5 cm
  • Penge vastagsága: kb. 2,1 mm
  • Súly: kb. 170 g
  • Vágóél kialakítása: Kétoldalas, szimmetrikus élezés

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!