Leírás és Paraméterek
A nakiri kés története az Edo-korszakig (17. század) nyúlik vissza, amikor a növényi alapú étrendek térnyerése miatt egyre nagyobb igény mutatkozott a specializált zöldségkésekre. A "nakiri" szó japánul "zöldségvágót" jelent, ami tökéletesen tükrözi a kés elsődleges funkcióját. A nakiri a hagyományos usuba és deba késekhez hasonlóan vékony pengével rendelkezik, így precíz vágást biztosít anélkül, hogy a zöldségek rostjai összenyomódnának. Az egyenes él lehetővé teszi a tolóvágást, amely a japán konyhában egy gyakran alkalmazott technika a tiszta, pontos vágások eléréséhez.
Tulajdonságok:
- Penge anyaga: AUS-8A rozsdamentes acél
- Markolat anyaga: Magnóliafa (liliomfa)
- Keménység: 58-59 HRC
- Teljes hossz: 31 cm
- Penge hossz: 16 cm
- Penge szélesség: 5,1 cm
- Penge vastagsága: kb. 1,8 mm
- Vágóél kialakítása: Kétoldalas, szimmetrikus
- Súly: kb. 120 g