Leírás és Paraméterek
A Bunka kés, más néven Bunka Bocho (文化包丁), egy hagyományos japán konyhakés, amely sokoldalúságának köszönhetően az egyik legnépszerűbb választás. Neve szó szerint "kultúr kés"-t jelent, amely a japán gasztronómiai hagyományokhoz való szoros kapcsolódását tükrözi. Pontos eredete nem ismert, de kialakulása valószínűleg a 19. század végére, a Meiji-restauráció időszakára tehető, amikor Japánban megszűnt a húsfogyasztási tilalom, és megnőtt az igény olyan késekre, amelyek egyaránt alkalmasak hús, hal és zöldség előkészítésére. A Bunka kialakításában felfedezhetők nyugati séfkések hatásai, de a hagyományos japán kések, mint a Gyuto és az Usuba, szintén inspirálták a formatervezését.
Tulajdonságok:
- Penge anyaga: AUS-8A rozsdamentes acél
- Markolat anyaga: Kemény műanyag laminátum
- Keménység: 58-59 HRC
- Teljes hossz: 33,4 cm
- Penge hossza: 20 cm
- Penge szélessége: 4,4 cm
- Penge vastagsága: kb. 2,0 mm
- Vágóél kialakítása: Kétoldalas, szimmetrikus
- Súly: kb. 175 g