Leírás és Paraméterek
A chuka bocho története több mint ezer évre nyúlik vissza, eredetét a Han-dinasztia (i. e. 206 – i. sz. 220) idejére vezetik vissza. A kínai vasművesség fejlődésével olyan új kések jelentek meg, amelyek hatékonyabbá tették a konyhai munkát. A chuka bocho először a paraszti háztartásokban terjedt el, majd az egész országban népszerűvé vált. A 20. század elején japán késkészítő mesterek továbbfejlesztették, így született meg a mai modern változata. Manapság a chuka bocho az egyik legelterjedtebb kés Kínában, amelyet mind otthoni szakácsok, mind profi séfek előszeretettel használnak. Sokoldalúsága és időtálló kialakítása miatt a kínai konyha alapvető eszköze.
- Penge anyaga: AUS-8A rozsdamentes acél
- Markolat anyaga: Kemény műanyag laminátum
- Keménység: 58-59 HRC
- Teljes hossz: 30,5 cm
- Penge hossz: 18 cm
- Penge szélesség: 9,5 cm
- Penge vastagsága: kb. 2,1 mm
- Vágóél kialakítása: Kétoldalas szimmetrikus
- Súly: kb. 260 g